Kirkelig velsignelse

Mange par bliver gift på rådhuset, og vælger senere at gå i kirken og få velsignelsen. Det kaldes "kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab".

Ønsker I en kirkelig velsignelse af jeres ægteskab i Dronningborg eller Gimming Kirke, henvender I jer på kirkekontoret og aftaler tid og sted for den kirkelige handling. I skal i den forbindelse aflevere dokumentation for den borgerlige vielse, og mindst en af jer skal være medlem af folkekirken.

Inden vielsen mødes I med præsten til en samtale, hvor præsten bl.a. vil fortælle om ritualet, og I aftaler, hvilke salmer der synges ved ceremonien. En kirkelig velsignelse kan ligesom et kirkebryllup foregå med mange gæster eller helt privat, bare for jer to.

I kan finde inspiration til valg af salmer via Den Danske Salmebog online.

Pyntning af kirken og fotografering

Pyntning af kirken
Ønsker I pyntning af kirken ved velsignelsen, aftales dette med kirketjeneren/graveren ved den pågældende kirke. Se kontaktdata under "Kirkens ansatte". Det smukke, enkle kirkerum inviterer ikke til overdådig pyntning, men der er mulighed for med ekstra lys og blomster at markere festen. Se eksempler på pyntning.

Fotografering
Der må tages billeder, mens bruden føres ind, og når parret forlader kirken. Der må dog kun fotograferes fra egen plads. Det er ikke tilladt at filme.