Vi strikker til for tidligt fødte ...

Neonatalstrik

Det er strik til nyfødte på hospitalernes neonatalafdelinger. Så det er huer til de helt, helt små for tidligt fødte, som vejer 1000 gram eller endnu mindre.

Og vi begynder med huer til de små. Huen foræres til de hver nyfødt lige efter fødslen - en første fødselsdagsgave. Huen hjælper den lille med at holde temperaturen de første timer. En babys hoved udgør en stor del af barnets overflade, og der kan være et stort varmetab fra en lille babys isse.

Har du garn tilovers?
Huerne strikkes af bomuldsgarn 8/4 i forskellige farver. Har du garn af denne type tilovers, modtager strikkecaféen det gerne. Garn kan afleveres i sognegården i kirkekontorets åbningstid og naturligvis, når strikkecaféen er åben. Du er også meget velkommen til at komme og strikke med!

Lidt baggrund

Børn der bliver født så meget for tidligt, at de må indlægges på en neonatalafdeling, er så små, at det tøj, man kan købe, er alt for stort. Dertil kommer forældrenes sorg over ikke at kunne få barnet med hjem og give det deres eget personlige tøj på.

Børnene er nærmest hospitalets børn. Derfor er det en stor glæde for forældrene, at strikkegrupper landet over leverer små hjemmestrikkede huer, sokker, undertrøjer, blebukser og tæpper, der får børnene til at se mindre hospitaliserede ud. Og forældrene har mulighed for at vælge farver, de kan lide.
(Kilde: neostrik.dk)